Skyddsänglar VS skyddsandar

11.09.2021

Är det två olika fenomen eller två olika benämningar på ett och samma fenomen? Tror det kan vara personligt och väldigt individuellt vad man anser om det, men ska iaf bena ut det lite och ge min syn här Ängel för mig, är en ängel som bor i himlen. 


skyddsänglar finns många olika Det finns för krigare, vandrare, bagare ja you name it så finns det en speciell skyddsängel, eller ett helgon som skyddar de.

 Enligt Wikipedia är det en ängel som beskyddar och bistår människor. Skyddsängeln sägs oftast vara en person som efter sin död fått en uppgift att skydda en fortfarande levande person som varit väldigt viktig för den döda.

 Inom nyandlighet förekommer skyddsänglar - även benämnda skyddsandar, hjälpare eller guider - ofta som antingen en del av individens egen själ på ett högre plan eller som en annan hjälpare, som ofta varit individen närstående i tidigare liv eller helt enkelt som en vanlig ängel, som genom böneönskan kommer individen till undsättning och beskydd genom ett gudomligt kosmiskt helhetssystem. En individ kan också ha mer än en skyddsängel vid behov.


 Jag håller med det sistnämnda här, att skyddsängel är en ängel gud tillgett en person för kosmisk vägledning. Skyddsande är, enligt mig, mer på personliga planet, alltså en närstående som gått bort och vill finnas kvar för sin nära och skydda den, just för att hen behöver skygg och andlig vägledning.

Kan tänka det beror på hur pass troende man är med, kanske? Jag är andlig och spirituell, tror på det övernaturliga och har kontakt med andar, men, jag är för den delen inte speciellt troende. Alternativ till skyddsänglar eller skyddsandar finns i alla religioner. Inom schamanism t.ex förekommer liknande begrepp men de har kraftdjur eller totem, som beskyddare främst i förandligad djurform. Inom zoroastrismen kallas skyddsänglarna för fravashi (eller farvahar) och inom aztekisk religion Nagual. Så ni ser, de finns överallt, även hos dig, oavsett man kallar de ängel eller ande, oavsett hur man ser på likhet eller skillnad, så har alla någon som vägleder en, viskar till en vad som är rätt eller fel eller stoppar en på vägen om den är för krokig. Vad tror ni? Är det två fenomen eller två benämningar på ett och samma fenomen? 

Skulle du ha några frågor om mig eller mina sessioner så får du gärna maila mig på

Paulina@änglavakt.com

Mvh Paulina