Det goda VS Det onda

27.09.2021

Det goda och det onda. Mina barn är väldigt intresserade av gud och djävulen just nu, ja mamma har alltid varit intresserad av den mörkare sidan, utan att för den delen vara ond eller mörk person men finner den intressant 

 Min dotter är extra intresserad av Lillith. Vem är det då? undrar ni säkert en del av er. Jo det är faktiskt den första kvinnan, Adams fösta fru som Gud ska ha skapat samtidigt som Adam från samma lera. Hon ansåg att hon inte skulle vara underlägsen Adam utan de var likvärdiga/likställa och ville aldrig vara unders i de intima sammanhang.

 Detta ansåg Gud inte vara ok så han slängde ut Lillith från Eden och skapade sen Eva av Adams revben för att hon skulle vara en del av mannen och underkasta sig honom. Lillith och Adam fick barn ihop som Eva fostrade och detta gjorde klart Lillith arg, så man säger att hon går omkring på natten och tar små barn för att straffa alla kvinnor. Därav kallas hon även för nattdemon. När ormen sen kom och fick Eva att äta av den förbjudna frukten kan det ha varit lillith som förvandlat sig till orm. Tänk, då på vad är gott och ont? 


 Lillith ville redan I skapelsen att man och kvinna skulle vara likvärdiga men det förbjöd Gud. Lucifer, ljusbringaren, ärkeängel på Guds sida ville att människan och alla skulle ha en fri vilja och på grund av detta förvirrade han ner till att härska över helvetet. Var Lucifer från början ond? Eller lider han bara av sin fars straff och blev det alls nu tror han är?


 Ju mer jag läser om bibeln och Gud ju mer spännande tycker jag det är med det som faktiskt är borttaget. Så frågan om gott eller ont då? Ja den frågan får var och en svara på själva, men en sak är säker och det är att båda måste finnas för att få balans Även om jag inte är troende så tror jag ändå på det goda och det onda och balansen däremellan, sen behöver de inte ha namn som Gud och Lucifer eller annat...